VOKSNE

Tannregulering -ordet gir mange assosiasjoner - de fleste av barn med "metallsmil" på grunn av tannreguleringsapparatur.


Mange fremskritt er gjort innen teknologi og utvikling som har hatt gunstig innvirkning på tannreguleringsbehandling.
Dette har gitt opphav til flere behandlingsmetoder enn hva som fantes tidligere. Flere voksne velger nå å gå igang med tannreguleringsbehandling for få rette tenner og er glad for at tannregulering ikke lenger bare ansees å være for barn.

Hvorfor velger voksne å ha tannregulering?

Noen voksne har problemer med tennene av forskjellige årsaker.
Voksne vurderer tannreguleringsbehandling på grunn av blant annet:
 • Forverring av en tidligere mild bittfeil
 • Ubehandlede bittfeil som ikke ble korrigert i barne/ungdomsår
 • Vandring/endring av tannstilling pga sykdom i tannkjøtt/beinfeste til tennene
 • Tanntap forårsaket av traume mot hode/hals regionen
 • Være en del av annen tannbehandling for å lette tillagning av protetisk erstatning som krone/broer og implantat
 • Korreksjon av bittfeil som må behandles etter at veksten er avsluttet som ledd i kjevekirurgisk behandling

Hva er forskjellen ved å ha tannregulering som voksen?

Så lenge tenner,tannkjøtt og bein er friske, kan tenner bli flyttet og dermed kan voksne i alle aldre få tilpasset tannreguleringsapparatur .
Bein og knokler vokser ikke lengre og er mer kompakt hos en voksen i motsetning til hos barn. På grunn av dette,tar det lengre tid å få igang tannforflytninger hos voksne.
Voksne har en større tendens til å følge råd og anbefalinger som blir gitt under behandlingen slik at samarbeidet blir meget godt. Dette bidrar til at tennene flytter seg til sin ønsket posisjon raskere. Voksne er også svært flinke til å ha en god munnhygiene . Dette er viktig i alle aldre, men spesielt viktig under en tannreguleringsbehandling.


Endrede holdninger og forventninger

I dagens samfunn forventer flere og flere å ha pene tenner og et vakkert smil. Voksne velger derfor i økende grad tannreguleringsbehandling for å forbedre utseendet.Tannregulering kan i dag være tannfarget eller usynlig og gir derfor flere voksne muligheten til å ha tannreguleringsbehandling. Mindre merkbare, mer komfortable apparatur og mer skånsomme behandlingsmetoder gjør voksne mer innstilt til å gjennomføre en tannreguleringsbehandling for å få et vakkert smil som gir selvtillitt.
Å ha et smil som du kan være stolt av gir ,deg trygghet når du er sammen med dine kolleger , venner og familie. Et pent og vakkert smil gir deg en positivt selvfølelse , enten under jobbintervjuer, arbeider med klienter eller kunder på jobb, eller ved sosialt samvær. Å ta vare på tennene dine viser at du tar vare på deg selv og reflekterer selvrespekt og selvtillit.

Det er spesielle anledninger hvor du vil vise dine beste sider. Vi kan tilby tannreguleringsbehandling som kan forandre utseende slik at du kan være trygg på at du tar deg best ut på spesielle dager som bryllup (enten eget eller en sønn/datter's), eksamensseremonier og fremtidige karriereendringer.Hva er valgene med hensyn til kjeveortopedisk apparatur? Hvilke muligheter finnes?

 • Tannfarget apparatur
  Estetisk brackets er svært populære blant voksne, de er mye mindre synlige enn tradisjonelle metall klosser, takket være deres attraktive utseende som harmonerer med fargen på tennene.

 • Selvligerende apparatur
  Ved hjelp av "ny" teknologi, kan denne typen tannreguleringsapparatur bidra til redusert behandlingstid med færre antall besøk for justering og mindre ubehag ved stramming av apparatur. De scorer høyt på komfort og bekvemmelighet og er populære.
  For mer informasjon vennligst gå til www.speedsystem.com

 • Invisalign - tilnærment usynlig
  Invisalign bruker en ny innovativ metode for å rette tenner ved hjelp av en rekke gjennomsiktige plastskinner - aligners - uten bruk av metall klosser eller metallbuer. Det er derfor svært vanskelig for andre å se at du bruker dem, selv på nært hold. Og fordi de er avtagbare er det ikke noe problem ved spising og tannbørsting siden kan de tas av . De er imidlertid ikke egnet for alle.
  For mer informasjon vennligst gå til www.invisalign.com

 • Lingual apparatur (baksiden av tennene)- helt usynlig
  Selv om klossene er laget av metall, er de festet på innsiden av tennene og er fullstendig usynlig for andre sett forfra. De er derfor svært populære blant voksne som ønsker at deres
  tannreguleringsapparatur skal være en hemmelighet. De er ikke egnet for alle.
  For mer informasjon vennligst gå til www.incognito.net

Hva slags apparatur vil jeg få?

Type apparatur vil avhenge av hva du og din kjeveortoped bestemmer utfra hva som vil være best for deg utfra ett kjeveortopedisk synspunkt og dine egne preferanser. Alle-voksne og barn- vil ha behov for en individuelt tilpasset behandlingsplan lagt på grunnlag av diagnosen som er basert på en vurdering av diagnostiske hjelpemidler (fotos,røntgenbilder og avtrykk av tenner/kjever) og funn fra den kjeveortopediske konsultasjonen.

Ring Oslo Tannregulering på telefon 22 88 36 00 for en konsultasjon og finn ut om tannregulering i voksen alder er noe som vil passe for deg.